Smarta hus – miljö och teknik

Med dagens allt mer jäktade och trångbodda befolkning och stigande huspriser så är det kanske inte så konstigt att det finns en ny uppstigande trend på bostadsmarknaden – Tiny House-rörelsen. Tiny House går ut på att man bor litet, ibland så lite som under 10 kvadratmeter och fokuserar på smart inredning och genomtänkt design istället för utrymme. För vissa människor är fördelen är att det oftast är ett billigare boende som kräver lite underhåll, man lägger hellre sin tid och sina pengar på saker utanför hemmet. För andra kan det handla om att man vill reducera sin miljöpåverkan. Oavsett orsakerna bakom så är arkitekturen och inredningen mycket viktigt för den som vill bo litet. Använd smarta förvarningslösningar och inred med sköna möbler från www.sleepo.se.

Planera stort men bygg litet

Tiny House är mest spritt i USA där ekonomin under de senaste åren har gett rörelsen allt större spridning men idag så finns det förespråkare även i Europa och Sverige. allt fler vill bo i små och smarta hus istället för stora dyra villor. Den största fördelen som många förespråkare se är den ekonomiska vinsten. Ett bra planerat och byggt litet hus kan kosta en tiondel att bygga i jämförelse med en vanlig villa i USA och driftskostnaderna för ett litet hus är mycket mindre mot ett stort hus. Grunden i rörelsen är enkel, man ska bo litet istället för stort, i övrigt så finns det inga egentliga regler. Vissa förespråkare fokuserar på att bo miljösmart och miljösmarta lösningar som minimerar deras miljöpåverkan men det finns även de som föredrar lite mera lyx. Oavsett vilket fokus man har så är bra planering och smart genomtänkt inredning och design ett måste. Många gånger behövs det multifunktionella lösningar för att få det bästa och effektivaste levnadsutrymmet. Inte att förglömma är att även de små bostäderna har byggnadsregler att följa men man har möjlighet att ta hjälp av reglerna gällande Attefallshus. För den intresserade så finns det massor med hjälp att få på internet genom olika forum, guider, videos och liknande.

Litet hus som ger stort levnadsutrymme

I dagens tekniska samhälle där tid och utrymme är en bristvara med en ansträngd ekonomi så är det kanske inte så konstigt att devisen bor litet och smart får allt större genomslagskraft. Vi vill ha smarta miljövänliga lösningar, det märks om inte annat på mängden smarta prylar som säljs för hemmet. Den som vill kan själv bygga ett helt övervakningssystem för elanvändning, vatten och så vidare. Att bo litet har blivit den perfekta lösningen för den som inte vill lägga tid och pengar på hemmet, som vill bo miljösmart och hållbart eller som kanske annars inte har möjlighet att flytta ut. Med de nya reglerna kring Attefallshus är det idag dessutom enklare än någonsin att bygga sitt egna lilla bo som är perfekt anpassat för ens egna behov och uppfinningsrikedomen är obegränsad. En snabb googling visar på att det inte finns några begränsningar för människors kreativitet och hjälp om hur man kommer igång är bara ett klick bort. Planera noga, inred smart och använd genomtänkt design så får du den perfekta enkla billiga boendet som ger dig större utrymme att lägga tid och pengar på annat. Som de säger i USA, Tiny House – Big Living.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike