Skaffa härligt utespa

Eget utespa på altanen eller i trädgården har börjat bli riktigt vanligt i Sverige. Det är härligt att ha en skön bubbelpool att kunna bada och relaxa i. Hur ska du tänka när du köper utespa? Och hur placerar du ditt utespa på bästa sätt?

Köpa utespa

Det finns det många storlekar och varianter på utespan att välja mellan. Är ni en stor barnfamilj kommer ni att vilja ha en större pool än om du bor själv. När du ska köpa utespa är det också smart att tänka igenom hur du/ni vill använda det. Kommer det främst vara en-tre personer som ska bada, eller kommer du att vilja bjuda in vänner för att bada tillsammans med dig/din familj? Köp ett utespa som passar er storleksmässigt utifrån ett längre perspektiv. Gå in på Rörfokus för att hitta ditt utespa, som har ett stort utbud med både runda, fyrkantiga och även åttakantiga utespan.

Placera ditt utespa på bästa sätt

Innan du har fått hem ditt spa är det smart om du/ni tänker igenom hur det ska placeras. Ta ett papper och rita upp olika idéer. En bubbelpool tar ju lite plats, så du vill att det ska se snyggt ut. Bli en del av arkitekturen så mycket som möjligt. Tänk även igenom hur ni tycker om att använda er trädgård och altan. Hur mycket plats har ni och på vilket sätt vill ni bada? Vissa personer föredrar att ha poolen på altanen. Andra vill ha sitt spa ute i trädgården så att barnen verkligen kan plaska och bada, medan en tredje grupp föredrar att ställa poolen lite i skymundan, så att de kan bada utan att någon ser dem.

Det kan också vara klokt att bygga ett eget trädäck för er pool. Skapa en egen spahörna någonstans i trädgården eller som en förlängning av verandan. Tänk också på att placera ditt utespa så att det både fungerar sommartid och vintertid. Så att du en kall kväll i januari kan sätta på dig badkläder, dra på dig badrocken och gå ut till ett varmt och skönt bubbelbad. Dricka något gott och titta upp mot den stjärnbeströdda kvällshimlen.

Inred ditt spa

Om du har möjlighet är det fint att inreda kring ditt utespa. Om du bygger ett trädäck eller har en riktigt stor altan kan du ställa dit både stora gröna växter och utemöbler. Ska du placera din bubbelpool ute i trädgården är det trevligt om det finns utemöbler i närheten. Planerar du att ha ett utespa permanent på ett ställe i trädgården? Då är det fint att skapa en stig från altanen eller ytterdörren fram till badplatsen med till exempel skifferstenar. Detsamma gäller om du bygger ett trädäck.

När man ser bilder på utespan är det ofta i gassande solsken. Det kan dock vara klokt att du gör plats för att kunna ställa dit ett stort parasoll för riktigt varma dagar. Samtidigt vill du inte ha ett permanent parasoll eller tak, då det också är härligt att kunna sitta i bubbelbadet en höstkväll och titta upp mot stjärnhimlen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike