Feng shui och god arkitektur

Feng shui är så mycket mer än inredning och hur man ställer möblerna. Feng shui handlar om balans mellan energier, och hur man med hjälp av design och arkitektur kan påverka flödet av energier och skapa så goda förutsättningar som möjligt. Inom arkitekturen kan detta handla om i vilket väderstreck en byggnads entré ligger, och var på tomten ett hus placeras. Det kan också handla om hur huset eller byggnaden samspelar med omkringliggande byggnader och natur.
Färger och former

En del av feng shui handlar om färglära och hur olika färger och material påverkar oss. Tänk dig själv hur du skulle påverkas av att gå in i ett helt svart rum, eller ett helt vitt. Tänk dig nu hur rummet skulle kännas om det var helt rött, eller helt i trä. Det är ett faktum att olika färger, former och material påverkar oss, och genom att blanda och skapa en bra mix kan du styra hur du vill att ett rum eller en byggnad ska upplevas. Ett väntrum på ett sjukhus, ditt sovrum hemma och ett kontor ska alla ge oss olika signaler och stärka oss på olika sätt. När du valt färg och material är det bara att kontakta en duktig målare som kan hjälpa dig göra verklighet av dina idéer. Professionella målare i Stockholm och andra städer kan också ofta komma med tips och råd om hur olika färger och material passar tillsammans.

Blurred businessmen walking inside a modern building

Blurred businessmen walking inside a modern building

Vassa hörn, stora fönster och svävande trappor

Feng shui handlar om att hitta en balans och harmoni tillsammans med arkitekturen och inredningen runt omkring oss. Genom att sträva efter god feng shui kan du skapa bättre förutsättningar för dig själv och hitta en balans i vardagen. Inom feng shui säger man att vassa hörn sänder ut vass och negativ energi, och sol och energi kan förvisso komma in genom stora fönster men allt för stora fönster och energin rinner ut. Detsamma gäller svävande trappor, som kan uppfattas som modernt och trendigt men som enligt feng shui ger en känsla av osäkerhet. För ett balanserat hem och en arkitektur som bidrar till god feng shui kan du gå en kurs hos exempelvis på Nordic School of Feng Shui för tips och råd.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike